Deltävling 4 | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Deltävling 4

Jag har missat varenda deltävling av Melodifestivalen hittills. Jag ber om ursäkt för denna katastrofala uppdatering och att jag verkligen helt har tappat gnistan för att blogga. Men sanningen är den att jag har jobbat, och har helt enkelt inte haft ork eller tid att sätta mig ner och skriva. Det var annorlunda innan jag kom ut i arbetslivet. Nu är det som det är.  Jag jobbade första deltävlingen, jobbade andra, blev inringd på jobb en timme innan den tredje skulle börja, och på lördag jobbar jag igen. En del kanske undrar varför jag tar åt mig jobb när det är Melodifestivalen, jag vet att vissa aldrig skulle göra det för att tävlingen är hela deras liv. För ett år sedan tänkte jag nog också så. Men nu har jag mognat ganska ordentligt och jag jobbar stenhårt för att överleva helt enkelt, för att kunna betala hyran och köpa mat. Så enkelt är det. Och då har mitt ganska stora intresse hamnat lite i kläm. Jag själv tycker att det är jättetråkigt att jag inte har kunnat blogga så mycket som jag har gjort tidigare år. Och jag skäms nästan lite för att logga in här och börja skriva om nästa deltävling, när jag inte ens har gjort minsta lilla uppdatering om vilka som gick vidare från förra veckan. Just nu vet jag inte om jag ens vill fortsätta blogga, men jag tänker att jag sätter inte punkt för det helt och hållet. För då kommer jag nog bara ångra mig, men jag låter det vara som det är nu. Och så bloggar jag helt enkelt när jag har tid och ork till att göra det.

SÅ!.

Deltävling fyra.

Jag har precis tittat igenom smygtittarna. Helt klart bäst musikaliskt är ju Molly Sandén. Det är det ingen tvekan om, Molly är en duktig sångerska och låten är bra. Det känns inte som att vi ens behöver diskutera om hon kommer att gå till final eller inte för det gör hon. Vem hon får med sig dit är dock klurigare.

Personligen skulle jag vilja se Martin Stenmarck i final. För att jag tycker att han är jättebra, och det lilla jag har hört av låten gillar jag också. Men sen har vi lilla Frans och han ska man nog inte räkna bort i första taget. Det är en bra låt, inte riktigt vad vi brukar se i Melodifestivalen och just därför tror jag att det kan gå hem. Och sen tror jag att folk kommer tycka att det är kul, eftersom att det är lilla Frans som blev så känd för sin Zlatan-hyllning. Och att få se hur stor han har blivit och att han fortfarande håller på med musik, och att han sjunger väldigt bra. Han har varit med och skrivit låten själv. Det gillar jag. Stort plus. Tror att han kommer att ta finalplatsen tillsammans med Molly.

Och jag tror att Martin Stenmarck i alla fall kommer till andra chansen, för låten är faktiskt otroligt bra. Sedan vem som går vidare till andra chansen också tror jag kommer stå mellan Dolly Style och Panetoz. Jag skulle nog helst se Panetoz ta den platsen. För alltså ärligt talat. Dolly Style? Deras låt är bara… snäppet värre och barnsligare än vad “Hello Hi” var förra året. Och då trodde jag inte att man kunde få ett barnsligare sound än det. Eller förlåt… Vi har ju faktiskt ytterligare ett sådant exempel i den här deltävlingen. Min stora fråga i livet är? När ska Linda Bengtzing växa upp? Hennes låtar är så fruktansvärt barnsliga, och tråkiga och låter exakt lika dant som tidigare år. Det är inte bra. Det låter töntigt och det är dålig svensk pop när den är som sämst skulle jag säga. Visst att man gör en sådan låt, EN gång. När man är… yngre än vad hon är nu. Men att göra det här för femte gången. Suck. Är nästan lättad att jag missar hennes framträdande, om inte annat hade jag nog gått ut i köket och diskat när hon sjöng.

Vi har ett rockband också. Eclipse heter dom. Det är “mello-rock”. Det räcker så.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats