Favoriterna på lördag | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Favoriterna på lördag

Jag måste säga att den här veckans startfält inte känns lika starkt som förra veckans. Men det är sju ganska intressanta och spännande namn som vi kommer att få se.

After Dark är tillbaka i tävlingen igen, även Swingfly och Oscar Zia återvänder. Sedan har vi ju ett gäng debutanter också: Lisa Ajax, Boris René, SMILO och SaRaha.

Och efter smygtittarna känner jag lite blandat men jag tror att det inte kommer bli så svårtippat resultat den här veckan. Vi börjar med nummer ett i startfältet: SaRaha. Tråkig låt, och nu kanske jag låter gammaldags och sådär men jag förstår ju inte vad hon sjunger om. Visst det gör man inte alltid i Eurovision heller men då brukar hela låtarna vara på originalspråk och då får man ändå lyssna till en helhet och kan tycka att det är bra. När hon står och dansar och sjunger “you give me kizunguzungu” så förstår man inte riktigt vad hon försöker säga med det. Eller vad det betyder. Jag gillar det inte. Och jag tror att hon kommer sist.

Nummer två ikväll är Swingfly feat Helena Guterra. Jag gillar Swingfly, tycker att han är en bra rappare och musiker. Jag brukar dessutom se honom på tunnelbanan här i Hägersten. Men jag gillar inte hans sångerska. Tycker inte om hennes scenspråk och inte heller att låten lyfter speciellt bra när hon sjunger. Han gör sin del bättre, men jag tror inte att det kommer räcka någonstans i år. Sist Swingfly var med, 2011, så gick han ju direkt till final. Jag tror att han och Helena slutar på femteplats på lördag.

SMILO deltog i Svensktoppen Nästa och blev erbjudna en plats i tävlingen. Jag lyssnade sönder deras låt “Goosebumps” hela hösten. Sjukt bra. Jag gillar deras musikstil, och den här låten är också bra. En skön låt, och tre ganska snygga killar. Det känns som ett vinnande koncept. Och jag tror att det kommer att bli andra chansen för SMILO.

After Dark går ut som nummer fyra. Och ja. Vad ska man säga. Det är underhållning absolut, men jag tror att deras tid är förbi och jag tror att det blir en sjätteplats i tävlingen.

Efter att ha vunnit Idol 2014 blev det lite tyst om Lisa Ajax fram till att hon blev klar för Melodifestivalen. Hon har visserligen släppt en singel också skriven av Robin Stjernberg. Men på lördag tävlar hon med “My Heart Wants Me Dead” och Lisa är ju en bra sångerska men jag tror att hon hade kunnat göra en lite större och mer avancerad låt än såhär. Det är ju bra, ingen tvekan om saken. Och jag tror att hon går till final – eller andra chansen.

Boris René är nog den som kan skrälla mest på lördag. Bra låt, upptempo. Det syns att han har kul på scenen och att han kanske mest är där för att ha kul. Gillar framträdandet, låten och mest av allt honom. Han ser ut som en riktigt skön snubbe och jag tror nog att även den tredje deltävlingen kan bjuda på en skräll. Det vore så roligt om han gick direkt till final. Det tror jag att han gör också.

Sist och mest säker till final av alla sju i deltävlingen: Oscar Zia. Behöver inte säga så mycket. Det är en bra låt, han är bra och folk gillar honom. Han har många fans, och det är ett häftigt och avancerat nummer. Vilket har visat sig vara ett vinnande koncept i år. Jag skulle säga att Oscar är mer eller mindre klar för final redan.

Där har ni min lilla utvärdering, och hur jag tror att det kommer sluta på lördag.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats