Eurovision uppdatering | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Eurovision uppdatering

Lite uppdatering och nyheter kring Eurovision då. Det händer ju saker hela tiden. Bland annat så har man här om sistens visat hur scenen kommer se ut.

stage

Bilder från Svt.se/melodifestivalen

Jag tycker att det är sjukt snyggt. Blir så taggad för att se hur det kommer att se ut i verkligheten. Tror att det kommer bli riktigt grymt det här. Och Globen känns perfekt för tillställningen, som att man verkligen kommer att uppnå den här gemenskapskänslan som man är ute efter.

NYTT RÖSTNINGSSYSTEM

I år kommer det att ske lite förändringar i röstningssystemet i Eurovision Song Contet. Allt för att skapa så mycket spänning som möjligt för tittarna och för att man inte i förväg ska kunna gissa eller avslöja vem som vunnit. Det nya systemet är det Svt som ligger bakom, och kommer att likna det som vi har i Melodifestivalen idag.

Jurygrupperna från varje land kommer först att dela ut de vanliga poängen, 1-7, 8, 10 och 12. Men nu är det bara 12-poäng som presenteras muntligt av representanten. Resten presenteras manuellt. När det är klart kommer tittarna att få säga sitt. Tittarnas telefonröster räknas om till samma skala som jurygruppernas och de har precis som i Melodifestivalen lika många poäng som jurygrupperna att dela ut. Därefter summeras de 43 ländernas telefonröster i ett samlat resultat som programledarna presenterar.

Ja, något sådant. Jag tror att det kommer bli bra. Nu slipper åtminstone jag förklara för min mamma att det bara är ett poängutdelningstillfälle i Eurovision och inte två som i Melodifestivalen. Det får jag nämligen göra varje år.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats