Bäst från andra deltävlingen | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Bäst från andra deltävlingen

Min plan att faktiskt följa Melodifestivalen igår gick ändå hyfsat bra. Det tog ganska lång tid eftersom att jag tittade korta stunder och pausade väldigt mycket för att faktiskt jobba. Och när klockan var kanske tjugo över nio så hade jag kommit till sjätte bidraget tror jag. Och då gjorde jag misstaget att råka stänga ner internet, eller jag gick bort från sidan och då försvann ju programmet. Eller då när jag startade igen så hoppade det automatiskt fram till där sändningen var, och inte där jag hade varit sist. Det var då jag förstod att David Lindgren hade gått direkt till final. Inte riktigt vad jag hade hoppats på. Men jag fortsatte titta därifrån och vad jag såg efter det var att de fyra som var kvar i tävlingen var mina fyra favoriter den veckan. Molly. Isa. Krista och Wiktoria.

Molly och Isa gick till andra chansen och då kändes det så uppenbart att det skulle vara Wiktoria som tog den andra finalplatsen. Jag hade väl inte hoppats på att hon skulle åka ut, och jag hade inte heller velat att Molly eller Isa åkte ut. Men det hade varit roligt om Krista gick vidare också. För jag gillade låten och hennes framträdande väldigt mycket. Däremot kan jag inte alls förstå hur Isa bara kunde gå till andra chansen. Hennes framträdande och hela numret var så enastående och helt fantastiskt. Helt klart min absoluta favorit från i lördags och jag lyssnade på låten igår natt på jobbet, på väg hem. Och idag på väg till jobbet och när jag skulle hem. Nu finns det ju verkligen inget annat än att hon går till final via andra chansen. För min del får Isa gärna vinna hela tävlingen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TmA2yr3gAXQ[/youtube]

Sjukt bra. Och jag kan heller inte förstå riktigt hur Molly Pettersson Hammar också bara gick till andra chansen. Alltså. Det var verkligen tre extremt utmärkande bra tjejer i lördags. Visserligen gillade jag personligen Krista också men i helhet och i vilka som hade störst chans på final så var det Molly, Isa och Wiktoria. Därför känns det så surt att det var David Lindgren just som tog en av platserna. Molly och Isa måste verkligen gå till final via andra chansen. Det är tur att det är fyra stycken som ska till final därifrån annars hade det känts helt hopplöst för alla andra som kommer i de två sista deltävlingarna. Både Molly och Isa känns så givna i final. Även Samir & Viktor från förra veckan. Så det känns lite som att det bara finns en finalplats kvar via andra chansen. Men man vet ju aldrig hur det slutar.

Ja. Den här Melloveckan var verkligen någonting alldeles extra. Det är nog ett av de starkaste startfälten jag har varit med om sedan… jag vet inte, 2004 när jag började följa tävlingen.

Och snart är det dags att sadla om och blicka framåt mot en ny vecka. Nya artister och nya bidrag.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats