Sverige ikväll! | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Sverige ikväll!

semi 2

Det är torsdag, och det är ikväll dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015. Sverige tävlar, och det ser väl ut som att det skulle kunna gå rätt så bra för Måns ikväll. Eller ja, väldigt bra. Att han går till final känns ganska självklart, han har varit favorit länge så jag hoppas bara att det håller hela vägen nu när det blir live och allting verkligen hänger på de där tre minuterna.

Förutom Sverige så tävlar ju bland annat Norge och Island, och det är faktiskt bara dessa tre nordiska länder kvar i tävlingen. Både Danmark och Finland som tävlade i tisdags har åkt ut. Om jag skulle gissa så tror jag att det blir Sverige och Island som går till final, det känns mest självklart. Island har en riktigt bra låt och en urgullig sångerska som jag tror många kommer tycka om. Norge är väl bra, låten är inte dålig men den är ganska tråkig och jag tror att det kan vara svårt att få med sig Europa. Kanske går till final, men jag skulle inte var så säker på det.

Förutom de nordiska länderna så finns det ju en del andra att välja bland, bra och dåliga… Två baltländer, Lettland och Litauen. Estland är ju redan klara för finalen, dock tror jag inte att Estland får sällskap av sina grannar i finalen. Möjligtvis Lettland då, Aminatas “Love Injected” må inte vara en av mina favoriter men jag har förstått att Europa tycker att den är mer okej än vad jag gör. Det skulle ju vara lite roligt dock för Lettland om det kunde gå lite bra, sist landet var i final var 2008 och då slutade de på en 12:e plats. Litauen tycker jag inte ens lite om så det spelar inte alls någon roll om de går till final eller inte.

Annars hejar jag lite extra på Israel och Slovenien. De två tillsammans med Sverige såklart, och Island är mina favoriter ikväll som jag hoppas att jag kommer att få se i finalen på lördag.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats