Lutar åt en jämn deltävling | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Lutar åt en jämn deltävling

Det är inte bara jag som har uppfattat den här deltävlingen som ganska jämn och svårtippad, om tittar på hur folk har röstat och tyckt till på webben för Melodifestivalen så ser det ut att bli en otroligt spännande kväll. Omröstningen som har fått närmare 6000 röster visar att Magnus Carlsson och Mariette leder och är favoriter, åtminstone på webben. Magnus ligger etta med 27% av rösterna och Mariette strax bakom med 24%. Därefter ett hopp, men ett ganska litet sådant ner till trean Samir & Viktor på 20% och så Linus Svenning på 18%. Om det här skulle vara resultatet skulle vi alltså få se ytterligare en veteran i finalen, tillsammans med en debutant vilket vore väldigt roligt. Linus skulle återigen få kämpa i andra chansen och med sig dit ta det här årets kanske största snackis. Men någonting säger mig att Samir & Viktor inte kommer att behöva göra andra chansen, jag tror att killarna bli skickade direkt till final.

Men den publikundersökning som görs under genrepet på fredagkväll säger någonting annat. Det är samma namn i toppen, men i en annan ordning. Fyra på den här listan ligger Mariette. Inte lika många personer har deltagit den här undersökningen vilket ju ger lite lägre resultat och antal röster. Men 62 personer av 549 har lagt sin röst på Mariette och hennes bidrag “Don’t Stop Believing”. På en delad andra och tredje plats finner vi Linus Svenning och hans “Forever Starts Today” och Samir & Viktor med deras “Groupie”. De har båda fått 139 röster vardera och ser ut att vara ungefär lika populära inför den här deltävlingen. På första plats då. Vem finner vi där. Det är ingen överlägsen ledning utan bara en röst mer än nummer två och tre. 140 röster – Magnus Carlsson. Jag trodde inte att han skulle vara en favorit inför den här deltävlingen, men det ser inte bättre ut än att det lutar åt final för honom. “Möt mig i Gamla Stan” är ganska catchy och lätt att sjunga med i, jag har själv gått och nynnat lite efter att ha hört det lilla av den. Men åh vad svårt det är att gissa hur det kommer att gå ikväll. Jag känner nästan för att ta bort alla mina tips jag har gjort på Melodifestivalens app och på appen Tippa Mello. Det kommer vara spännande nog att se resultatet.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats