Fredagens Idol | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Fredagens Idol

Fredagens Idol imponerade på mig på många sätt, jag är otroligt nöjd över mina favoriter som jag hade sett ut till den här veckan. Endast baserat på deras låtval så sa jag att jag den här veckan skulle hålla en extra tumme till Matilda Gratte och Josefin Myrberg. Och se hur det gick. Väldigt bra skulle jag säga. Josefin var nog en av de som presterade allra bäst under tävlingen, jag älskade hennes framträdande och låten som hon gjorde är riktigt bra. både i original och så som hon gjorde den. Jag var ju tidigare ganska säker på att hon inte skulle göra delen som Cher Lloyd gör, men det var ju exakt det hon gjorde och det var också vad som fick framträdandet att bli så bra – enligt mig. 
Förutom Matilda och Josefin som var mina favoriter så tyckte jag väl att det återigen var tjejerna som presterade bäst. Förutom kanske. Fanny. Jag vet inte vad det är men hennes musikstil och sättet hon gör sina framträdanden gör mig bara väldigt uttråkad. 
Lisa och Mollie. Tjejerna som tidigare har dominerat scenen var kanske inte bäst, men helt klart bra. Det var inget fel i deras framträdanden. 
Av killarna då. Det som jag var lite orolig för var ju det som skedde. Niklas fick lämna tävlingen. Tråkigt absolut eftersom att jag gillade Niklas. Men det märktes igår att han inte hade någon riktig chans mot de andra. Tyvärr tycker jag fortfarande att Petter och Ludvig är lite opersonliga, och jag har ingen uppfattning om någon av dem. Så av killarna tycker jag om Philip mest, vilket juryn inte verkar göra. Det känns som att de alltid tror varje vecka att det är han som ska lämna. Jag hoppas att han kommer till nästa vecka och gör riktigt bra ifrån sig. 

Höjdpunken från i Fredags då. Två ord. Ariana Grande. 

0Ariana
Bild: Billboard.comv
Det var väl ingen som under våren och sommaren missade hennes megahit Problem som hon gör tillsammans med Iggy Azalea. Under sommaren släppte Grande albumet My Everything som bland annat innehåller låtar som just Problem, Break Free, Bang Bang och Just A Little A Bit Of Your Hear – den senast nämnda skriven av ingen mindre än One Direction-stjärnan Harry Styles.

Tv4 verkar satsa riktigt stort på mellanakter i årets Idol, Ariana Grande har nu besökt tävlingen, och till finalen kommer ju just: One Direction. Två namn, två väldigt stora namn i dagens musikindustri.
Jag minns att förra året hade man mest sina svenska artister, YOHIO, Amanda Fondell och Robin Stjernberg som mellanakter. Men såklart är det betydligt roligare när man tar in stora världsartister. Mer av det tack.

Temat till fredagsfinalen den här veckan är “Hits på svenska”, jag hoppas på en blandning av nya svenska hits och gamla klassiker. Kanske en och annan låt från Melodifestivalen brukar vara trevligt, tycker jag.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats