Programledare avslöjas på måndag | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Programledare avslöjas på måndag

Jag pratade om det tidigare i veckan när jag skrev om städerna som nyligen bekräftats av Svt. Att vi inom en snar tid kommer att få reda på vilka programledarna till Melodifestivalen 2015 blir. På måndag vet vi.

Idag såg jag på min Twitter att Svt kommer, som vanligt, att hålla en livesänd presskonferens där man avslöjar programledarna. På måndag den 29 september klockan 11.00 håller Svt presskonferensen.
Jag var inte helt beredd på att det skulle gå så snabbt, jag har knappt hunnit sätta mig in i rykten och spekulationer om vem/vilka man har valt. Faktum är att det knappt finns några riktiga spekulationer. Kan det vara så att Svt har lyckats återigen att hålla locket på i år igen och att ingen faktiskt vet någonting om vem/vilka det blir. Ingen hade gissat på varken Anders eller Nour förra året, det kom som en överraskning. Jag har kikat runt en del och försökt att hitta något litet namn. Jag har hittat en artikel. Hos Poplight.
I den artikeln finns tre namn. Tre. Helena Bergström, Alexander Skarsgård samt Thorsten Flinck.
Det enda namn som alls låter realistiskt här Helena Bergström. Hon var inte dålig när hon ledde tävlingen 2012, jag har ingenting emot henne, jag tycker att hon är en bra skådespelerska och gjorde också ett bra jobb som programledare.
Alexander Skarsgård. Nej. Jag vet inte men jag tror bara inte på det. Det känns som att han är alltför upptagen. Thorsten Flinck. Ja. Eller nej. Där vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Om han skulle vara en kandidat tror jag inte att han ska göra jobbet själv. Men jag tror inte riktigt på det kortet. Så av dessa tre skulle jag ha satsat mitt på Helena Bergström. Samtidigt som det känns som att hon har gjort det nu, det var bra, men varför ska hon komma tillbaka igen tre år senare.

Jag har egentligen varit lite besviken på valet av programledare åtminstone de två senaste åren. Jag tyckte väl egentligen inte att Anders och Nour var så bra, och det tror jag inte att jag är ensam om. Det lät som en jättebra idé när Svt förklarade sin teori, men resultatet blev ganska platt och tråkigt. Inte lika stor succé som man nog hade hoppats på.
Året innan det. Gina och Danny. Gina var tillbaka för andra året i rad för att hon gjorde ett stort avtryck 2012 och passade bra in i programledartrion som var då. Nu skulle hon jobba med Danny. Och varför valde man Danny? Ingen erfarenhet av att vara programledare. Han kom tvåa, två år i rad. Ett litet trösterbjudande från Svt – du får leda programmet som du aldrig vinner. Ingen hit enligt mig.

Kan Svt inte bara skippa sina gamla artister. Kan dom inte skippa att ta in komiker för att göra det roligt när det inte funkar hela vägen. Minst en riktig programledare. Mitt hetaste tips, som jag hoppas och tror på är: Malin Olsson.
Hon är programledare. Hon jobbar på Svt. Hon har haft egna program. Dessutom fick hon in en liten fot i Mello-världen under Eurovision i år när hon ledde Inför Eurovision Song Contest samt kommenterade tävlingen.
Det är nog det enda namnet jag har som jag hoppas på. Jag vet att jag tidigare har sagt André Pops. Just eftersom att han också är programledare, och även journalist i grunden, det är hans utbildning och det är vad han jobbar med – och han är på Svt. En sportprofil, ja varför inte, om han kan det han gör. Men man blir inte automatiskt en bra programledare för Melodifestivalen för att man har tävlat själv.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats