Slutaudition | Festivalresan

Festivalresan

Annons

Slutaudition

I tisdags tog auditionturnén för Idol 2014 ut och i onsdags drog slutaudition igång.

För mig är slutaudition ett otroligt spännande och nervöst moment. Det är många som har fått guldbiljetter och alla är så duktiga, men det är så många som ska bort på en gång. Det som hände direkt var att alla som hade fått tre “ja” av juryn gick vidare direkt till steg 2 eller vad man ska kalla det, alltså gruppmomenten som vi kommer att få se på måndag. De som bara hade fått två “ja” av juryn fick på en gång sjunga inför juryn.

Jag hade redan några favoriter som jag hoppades på efter att ha sett deras auditions. Många av dessa gick vidare på en gång och tävlar på måndag i gruppmomenten. Några fick sjunga direkt för juryn. Det som hände i onsdags var man var typ fyra-fem personer på scenen samtidigt och fick sjunga. Några fick gå ut till höger, andra till vänster.
Laila och Anders skulle meddela beskedet till ena hälften. Det var den hälft som jag var helt hundra på som skulle gå vidare. Alltså jag var så säker, jag trodde inte att de andra skulle ha någon chans. Men så var det inte. Det var Alexander Bard som fick meddela det glada beskedet att den andra hälften hade gått vidare. Även om jag blev lite chockad, och överraskad, så blev jag väldigt glad i efterhand.
Det första jag tänkte på var att den första hälften var lite duktigare, men kom sedan på att det fanns några personer i den andra som jag egentligen tyckte bättre om redan på audition.

Det jag däremot tyckte var lite tråkigt var att en kille, Jakob Appel, som gjorde audition tillsammans med sin kompis Oliver Knutsson. Om ni minns de två pojkarna. Han fick lämna. Det hela var lite märkligt. Att Oliver gick vidare på en gång då hade han tre “ja” och Jakob åkte ut i onsdags. Med tanke på att Bard redan efter de hade varit inne hos juryn sa att han tyckte att Jakob hade mer sångrösten medan Oliver hade utseendet. Lite tråkigt tycker jag.

Jag har lite svårt att hålla reda på alla namn såhär tidigt. Det tror jag att många har. Men man ser ansikten ibland som man känner igen från auditionturnén som man kommer ihåg och kan hålla lite koll på. Tills det blir lite mer strukturerat med färre deltagare så får det vara lite snurrigt.
Tidigare år har jag inte ens kollat på slutaudition eller kvalveckan. Förra året kollade jag på allt.
Och när vi ändå är inne på förra årets Idol, det börjar bli höst nu, och inom några månader kommer artisterna till nästa års Melodifestival att avslöjas. Det var så otroligt många skickliga förra året i Idol, och jag hoppas verkligen att det kommer att dyka upp åtminstone en i Melodifestivalen. Jag älskade ju Gabriel Alares. Med tanke på att han redan har ett förflutet som låtskrivare till Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2013 så kanske det finns en liten chans att han dyker upp. Jag hoppas det.
Vidare hoppas jag väl lite på kanske, Elin Bergman. Vi får se. Men mycket mer Melodifestival snack blir det inte nu. Nu är det Idol 2014 som gäller!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats